Høye sokker: skiller seg ut fra mengden, skiller seg ut fra mengden!

Originale høye sokker

Alle som noen gang har mistet en av favorittsokkene sine og latt den andre ligge igjen – det er kanskje 99 % av befolkningen som bruker sokker – skjønner hvordan dette kan destabilisere balansen i antrekket: Mens det høyre benet er litt vågalt, er det venstre bare orden og alvor, uten det lille innslaget av fantasi. Denne forstyrrende hendelsen avslører også at valg av sokker faktisk er mye mindre trivielt enn det ser ut til, så stor innvirkning har dette essensielle tilbehøret på utseendet vårt.

Mens sokker holder en lav profil og bare risikerer å avsløre seg selv på en vill sosial begivenhet, viser høye sokker stolt et aspekt av din personlighet og garanterer litt oppdatering: ja, sokker er et hyper-sexy motetilbehør. I vår tid, hvor individet forvaltes som en merkevare og man lærer å iscenesette sin egen personlighet fra tidlig alder, er det vanskelig å vite hvilken fot man skal danse på når det gjelder sokker….

HIGH SOCKS TAKE OFF

Et visst pop-vidunderbarn har i et legendarisk dansetrinn gitt den hvite sokken, som av motemesterne er utropt til det ultimate innen klebrighet, sin fulle prakt tilbake.
Hva kan vel være stiligere enn enkle, fargeløse knestrømper som skriver historie om kombinasjonen loafer og gulvlange bukser – selv om de ikke har vunnet innpass i stilpanteonet?

Hva så med tyskernes og engelskmennenes uimotståelige kombinasjon av sokker og sandaler; vil de noen gang bli anerkjent som avantgarde?!

Typen og bruken av sokker i samfunnet varierer altså etter kultur – avslører leggen, skjuler leggen – kjønn og alder, og enda mer etter temperament … Som noen har sagt i andre sammenhenger, finnes det små, store, tynne og tykke sokker, og utvalget er så stort at det finnes en sokk for enhver fot. For når det gjelder sokker, snakker vi om strømper: en rundstrikk som har gjort seg fortjent til en plass i strikkefamilien siden oppfinnelsen av strikkemaskinen i 1589! Med hemmeligheten om hvordan strømpene ble laget, var det å gå med strømper et tegn på en viss sosial status i middelalderen, og de utgjorde et enkelt plagg sammen med det som ble kalt «haut-de-chausses», eller det vi i dag kaller shorts!

I lys av denne historiske anekdoten, la oss rehabilitere den høye strømpens grunnleggende rolle: en ekte estetisk ressurs, et særegent tegn, signaturen til en personlighet … Ja, sokker kan være et sexy tilbehør! Våg å bruke skjørt, miniskjørt, shorts eller kort kjole, supplert med et velvalgt par sokker. I et kappløp om originalitet som stadig bedømmes av internettbrukernes domstol, er den høye sokken dermed tilbake i sin fordums prakt.

De som fremdeles vil se sokken som et ubetydelig tilbehør, har aldri lagt igjen en rød i vaskemaskinen … Nok til å konkludere med at du kan være liten, men kraftig. Med betegnelsen
«tilbehør» kunne vi kanskje ha tenkt at det var sekundært, ubetydelig, overflødig, men det ville være å overse andre viktige definisjoner: «gjenstand som er nødvendig for representasjon». La oss ikke undervurdere hva sokker sier om oss!

__ Denne er fortsatt et stort barn (Supermann-sokker, Dingo-sokker…)

__ Denne tilbringer timer foran kattevideoer (søte kattehodesokker, barte-sokker….)

La oss til slutt legge til side de ulike teoriene, skolene og andre diktater om matchende sokker/sko/belte/slips – som sier at det ikke er uaktsomt å matche sokkene til hver eneste detalj i antrekket for å unngå estetisk faux pas – for å omfavne et stort felt av muligheter når det gjelder knestrømper. Aktivitet, smak, sesong, farge, pris og materialer spiller inn, men fremfor alt… humør!

Så i vårt konstant instagrammable samfunn blir den knehøye sokken og blinken den sender ut ved å stikke subtilt ut av buksen, en avslørende parameter for vår lille indre verden: «Show me your socks, and I’ll tell you who you are»… Og vi forelsker oss i en berømt youtuber som på sju minutter forteller oss om livet og arbeidet til hver av sine «kule sokker». En leksjon i stil som allerede har fått nesten 150 000 visninger! Videoen er bare ICI! Den lærer oss også at det er bedre å «aldri gi favorittsokken din til eksen din», det vil du angre på, (sokken din…)

Stoltheten og sentimentaliteten til den mønstrede og fargerike høye sokken får alle med på laget: et lite innfall i antrekket til arbeidsjenta eller forretningsmannen lyser opp de tåkete morgenene i en parisisk vinter! Selv om sokkene ofte er skjult under støvlene, kan de, når de kommer til syne, foredle, forme og fremheve leggen, gi stil og originalitet til dem som bruker dem og sublimere et antrekk. Så løft opp hjertene og løft opp sokkene!

SKIFTENDE PARADIGME

Sokker, et uatskillelig par som lever et farlig liv, der hver sokk utsetter sin halvdel for den konstante faren for å havne i skittentøykurven, for å bli slukt av dynetrekket, for katten som er på jakt etter et alternativ til ullballen sin, for trusselen fra kofferten som pakkes og pakkes opp … Livet til en sokk er ingen dans på roser. Så lenge
de lever sammen, har de i hvert fall den fordelen at de eldes i samme tempo som sin andre halvdel, før de dømmes til døden sammen.

På den annen side
, selv om paret har mange funksjoner (fungerer som støtdemper under sport, holder skoene rene, forebygger blemmer, holder føttene varme …), mangler vi noen ganger fantasi når det gjelder å trøste enslige sokker. Men ikke kast flere! Kasserte sokker kan få et nytt liv som støvkluter, parfymeetuier i bagasjen, dukker som kan tilpasses, frisørredskaper (boller) og til og med kaffefilter (derav uttrykket «sock juice»). 43 måter å gjenbruke dine gamle sokker på!

Til slutt, la oss prøve å skåne vår tilknytning til de kjære sokkene, ellers må vi stille oss selv noen eksistensielle spørsmål: men hvor blir det av sokkene som forsvinner i vaskemaskinen? Hva skal vi gjøre med den andre julesokken? Er erkehertuginnens sokker endelig tørre? Hvor mange katter heter Socks eller Chaussette? Hvilken sokk skal du gi eksen din for at han skal savne deg?…

I denne nye epoken med evig gjenbruk, der det begynner å bli skammelig å kaste et hvilket som helst stykke gjenbrukbart stoff, bør vi våge å gjøre narr av konvensjonene og være mer overbærende med sokkene våre. Mange par er vakkert uoverensstemmende … hvem sier at sokker må være identiske med hverandre?!

Når det å ha på seg truser er et spørsmål om autoritet, er det å ha på seg sokker (høye!) helt klart et spørsmål om dristighet og eleganse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *